Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Όταν δεν νιώθεις το άρωμα της βροχής κινδυνεύει η ψυχή σου. Θέλω μια ρωγμή εγώ στην ψυχή, να μπαίνει μέσα η βροχή...

Καλό Σαββατοκύριακο βιβλιοεραστές μου. Ελάτε να βυθιστούμε σ’ ένα  ακόμα ταξίδι λέξεων.

Ασσασίνοι πολεμιστές του Αλαμούτ - Γιάννης Μιχαηλίδης

Οι «Ασσασίνοι πολεμιστές του Αλαμούτ» είναι ένα ιστορικό ανάγνωσμα, το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Μιχαηλίδη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στη Ζωή Τσούρα.

Το αυτόνομο κι αγέρωχο κρατίδιο Αλαμούτ στέκει απόρθητο χάρη στον Γέρο του Βουνού (Χασάν-Ι-Σαμπάχ). Μέχρι που ο Γέρος αναθέτει στον Νίγκα, έναν ικανότατο Ασσασίνο δολοφόνο, τη δολοφονία του Βεζύρη.

Ταξίδι κόντρα στο πεπρωμένο πλάι σε αόρατες δυνάμεις

Για να επιτύχει ο Νίγκα τον ακατόρθωτο αυτό άθλο, μεταμφιέζεται σε Δερβίση. Αυτή του η επιτυχία τον οδηγεί ώστε να γίνει εκείνος ο αρχηγός και υπερασπιστής του θρυλικού Αλαμούτ μετά τον θάνατο του Γέρου του Βουνού.

Καθοδηγούμενος από αρχαίες δυνάμεις, ξεχασμένες εδώ και καιρό από τον κόσμο, ο Νίγκα καλείται να οδηγήσει τους ιερούς πολεμιστές Ασσασίνους σε ένα ταξίδι προς τον αληθινό σκοπό και το πεπρωμένο τους. Σύντομα συναντά τον Πέτρο τον Ερημίτη και του ζητά βοήθεια εκ μέρους του Πάπα.

Ο Πέτρος ο Ερημίτης έχει χιλιάδες πράγματα να κατανοήσει και να βιώσει - η αγάπη με την παντοδυναμία της και η αγωνία με την απεραντότητά της συμπλέκονται με τον πόνο για να κατασκευάσουν τις
μυθιστορηματικές του αντιλήψεις. Ωστόσο, η προσωπική του λύτρωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εσωτερικής διαύγειας, η οποία πηγάζει από τη γη μέσα.

Εδώ η ανθρωπότητα ενσαρκώνει μια αέναη, αχαλίνωτη φύση που διέπει την υλικότητα. Όλη η μαθητεία οδηγεί εδώ. Όλη η γνώση οδηγεί εδώ.

Όλα τα πρόσωπα οδηγούνται εδώ, για να δώσουν την τελική μάχη, όπου θα κριθεί η μοίρα του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε.

Εκεί όπου η φαντασία αναμειγνύεται με τη φιλοσοφία, το απρόσμενο και το ανεξήγητο και στοιχεία ονειρικά, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα με άρωμα ανατολής και σκληροτράχηλων πολεμιστών.

Παιχνίδι Λέξεων - Παναγιώτα Παρισίδη

Τα «Παιχνίδι Λέξεων» είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως Παναγιώτας Παρισίδη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στη Χρύσα Βασιλείου.

Ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει δύο παίκτες. Λέξεις, κανόνες κι ένα ζάρι...

Οι κανόνες που διέπουν αυτή την έννοια είναι ασαφείς και επιδέχονται ερμηνεία. Λες και η όλη ιδέα είναι ένα τυχερό παιχνίδι, σαν να ρίχνεις ζάρια.

Η έναρξη όλων των πραγμάτων ξεκινά μέσα στο μυαλό, αλλά η τελική εκδήλωσή τους συμβαίνει στο φυσικό πεδίο. Το γράψιμο είναι ένα μέσο αναπνοής για μια συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά αν έχανε την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, το πάθος ή ακόμα και τη δική της ταυτότητα, θα ήταν μεγάλη απώλεια.

Αντίθετα, ένας άντρας αναζωογονείται μέσω της αλληλογραφίας τους. Ωστόσο, όταν αρχίζουν να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι λέξεων, επηρεάζονται και τα δύο μέρη. Ποιος θα βγει νικητής και ποιος ο χαμένος; Αντέχεις;

Πρόκειται για ένα αισθηματικό βιβλίο όπου οι λέξεις μπορούν να δώσουν νόημα και να αποδεχθούν πιο κοφτερές από ένα λεπίδι, πιο εθιστικές από τα ναρκωτικά. Όταν εγκλωβιστεί το μυαλό πώς θα μπορέσει να ξεφύγει;

Κανείς δεν στέκει αλώβητος στον έρωτα.

Οι λέξεις ντύνουν τον έρωτα. Αποτελούν μονάδες λόγου, που κάποιες φορές για να σταθούν νοηματικά χρειάζονται κι άλλες, ξεγυμνώνονται, αφού η ουσία τους παραμένει αναλλοίωτη ή γυμνή. Γιατί στον έρωτα τα ρούχα περισσεύουν...

Η συγγραφέας ισχυρίζεται πως ερωτευόμαστε τις λέξεις που λένε οι άνθρωποι, τα πρόσωπα είναι απλά η κάλυψη. Συμφωνείτε;

Παράλληλο Σύμπαν - Κώστας Γροσομανίδης

Το «Παράλληλο Σύμπαν» είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Γροσομανίδη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στη Χρύσα Βασιλείου.

Μια απίστευτη, υπαρξιακή ιστορία-οδοιπορικό πολλαπλών επιπέδων ανάμεσα στo όνειρα και την πραγματικότητα. Ο αγώνας να κατανοήσει κανείς τον κόσμο, η αναζήτηση στο όνομα της ευτυχίας και της ίδιας της ζωής. Με gothic στοιχεία, flash backs, δραματικότητα, μουσικότητα και ειρωνεία.

Είναι δυνατόν να ξεκλειδώσουμε τα μυστήρια της ζωής; Έχουμε σκοπό να ζούμε ή απλώς υπάρχουμε, αναπνέουμε και τελικά πεθαίνουμε; Είμαστε οι μόνοι κάτοικοι του σύμπαντος ή το μοιραζόμαστε με άλλα όντα;

Υπάρχει κάποιο κυρίαρχο είδος εκεί έξω; Όλα δημιουργήθηκαν τυχαία ή υπάρχει μια ανώτερη δύναμη υπεύθυνη για την ύπαρξή μας; Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας στον εαυτό του αλλά και σε κάθε αναγνώστη.

Η αφήγηση που υπάρχει ανάμεσα στις σφαίρες του υποσυνείδητου και του απτού κόσμου είναι μια αφήγηση πολυπλοκότητας. Είναι μια διαρκής μάχη για την αποκρυπτογράφηση των περιπλοκών της ύπαρξης, μια αναζήτηση για την αναζήτηση της χαράς και της ίδιας της ουσίας της ύπαρξης. Μια αναζήτηση αυτοβελτίωσης.