Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Ένας μικρός Σεπτέμβρης βάζει τα κλάματα που στο σχολειό τον πάνε να μάθει γράμματα θέλει να παίξει ακόμα με τ’ άστρα τ’ ουρανού πριν έρθουν πρωτοβρόχια και συννεφιές στο νου πρωτάκι, σχολιαρούδι, του κλέβουν το τραγούδι... Back to reality. Με συντροφιά τις αναμνήσεις και όμορφες καλοκαιρινές στιγμές, κλείστε το μάτι στο φθινόπωρο με ξεχωριστά βιβλία.

Bluey: Αγώνας Μωρών

To βιβλίο «Bluey: Αγώνας Μωρών» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια της αγαπημένης ηρωίδας.

Γνωρίστε την Bluey, το αξιολάτρευτο βρέφος, καθώς κάνει τα πρώτα της βήματα μαζί με τους φίλους της. Ποιος από αυτούς θα είναι ο θριαμβευτής στον παιδικό αγώνα;

Μια συγκινητική και χιουμοριστική αφήγηση των αρχικών στιγμών ανάπτυξης και προόδου ενός παιδιού, όπως φαίνεται μέσα από το φακό των ανήσυχων και αβέβαιων νέων γονέων. Θα τιθασεύσουν τα άγχη τους;

Τα παιδικά βιβλία Bluey υιοθετούν μια μοναδική προσέγγιση στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων, χρησιμοποιώντας απλό λόγο, χιούμορ και φαντασία. Αυτά τα βιβλία παρέχουν επίσης μια ευνόητη προοπτική για πολύπλοκα θέματα ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Η Bluey και η οικογένειά της καθρεφτίζουν όλα όσα ζουν οι σύγχρονες οικογένειες, προτάσσοντας έναν μοναδικό αξιακό κώδικα: χρόνος και στιγμές μαζί, γνώση μέσα από το παιχνίδι και το βίωμα, απόλαυση της στιγμής, αλληλεγγύη, προστασία αλλά όχι υπερπροστατευτικότητα, δημιουργικότητα, συνεργασία, φαντασία, ανεξαρτησία, υπομονή, συζήτηση και συνεννόηση, ισομερής κατανομή των εργασιών και υποχρεώσεων του σπιτιού, μπαμπάς που περνάει χρόνο με τα παιδιά του και μοιράζεται τα πάντα με τη μαμά, σπάσιμο όλων των συμβάσεων.

Spider-Verse: Το Τέλος

Τον Spiderman, έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων, τον συναντάμε σε μια νέα περιπέτεια, ένα graphic novel με τίτλο «Spider-Verse: Το Τέλος» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis.

Ο μεγαλύτερος ήρωας της Marvel μπήκε σε μια νέα εποχή! Ο Μόρλουν επέστρεψε και δεν είναι μόνος στις προσπάθειές του. Με τη βοήθεια ενός από τα δυνατότερα όντα στο Spider-Verse, ο πιο τρομερός εχθρός του Spider-Man επέστρεψε για άλλη μια φορά, απειλώντας το Αραχνοσύμπαν και κάθε αραχνοειδές που υπάρχει.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Peter Parker, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «εκλεκτός». Καθώς οι ήρωες με ικανότητες αράχνης προετοιμάζονται για την επικείμενη αντιπαράθεση, αντιμετωπίζουν κάτι περισσότερο από τον Morlun ως απειλή. Ένας ένας υφίστανται απώλειες και πισωγυρίσματα, επιδεινώνοντας τις προκλήσεις που ήδη έπρεπε να ξεπεράσουν.

Η Sathra επέστρεψε, πιο ισχυρή από πριν, με έναν μοναδικό στόχο: την πλήρη εξάλειψη όλων των αραχνοειδών.

Ο 60ετής εορτασμός του αρχικού ντεμπούτου του Spidey θα μείνει αναμφισβήτητα στη μνήμη μας ως μια σημαντική περίσταση, καθώς δύο από τους πιο αξιόλογους δημιουργούς του, ο συγγραφέας Dan Slott και ο καλλιτέχνης Mark Bagley, ενώνονται για πρώτη φορά σε ένα έργο Spider-Man!

Βluey: Φλουδόβαρκες

Η Bluey συνεχίζει τις περιπέτειες της μέσα από το βιβλίο «Bluey: Φλουδόβαρκες» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis.

Η Μπλούι και ο Μακένζι ανυπομονούν να συναντηθούν με τους φίλους τους. Ωστόσο, είναι αβέβαιοι εάν η Μία και ο Λοχαγός θα είναι διαθέσιμοι να περάσουν χρόνο μαζί τους. Θα τα καταφέρουν;

Μια γνήσια και συγκινητική εξερεύνηση στην εξέλιξη των σχέσεων κατά τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην προεφηβική ηλικία, με ανεκτίμητες συμβουλές από έναν γονέα για το πώς να διατηρήσει μια αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι.

Τα βιβλία για παιδιά με τη Bluey χρησιμοποιούν χιούμορ και φαντασία για να μεταφέρουν κάθε περίπλοκο θέμα με ευχάριστο τρόπο.

Αντιμετωπίζοντας «μεγάλα» θέματα με προσιτό τρόπο, τα συγκεκριμένα βιβλία διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Στη συγκεκριμένη ιστορία, πού θα μπλέξουν ο σκυλάκος Μακένζι, ο Λοχαγός, η Μπλούι και η Μία; Παρέες που μπερδεύονται, παιχνίδια που αναμειγνύονται, κάποιες μικρές διαφωνίες που προκύπτουν, στο τέλος το παιχνίδι, η φαντασία και η φιλία είναι πάντα πάνω απ’ όλα. Ακόμα κι όταν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα.