Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Αν ψάχνετε για μια όαση δροσιάς αυτές τις καυτές μέρες, ακολουθήστε τις αναγνωστικές προτάσεις μου. Καλή ανάγνωση!

- Hell Divers ΙΙ: Φαντάσματα - Sansbury Smith Nicholas

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το βιβλίο «Φαντάσματα» του συγγραφέα Sansbury Smith Nicholas. Η μετάφραση ανήκει στον Ορέστη Μανούσο.

Μια δεκαετία μετά τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου, νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους σ’ αυτό το καθηλωτικό θρίλερ. Φρέσκα πρόσωπα, καινούρια ομάδα αλεξιπτωτιστών έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις και τέρατα. Η δράση κρατάει την αγωνία και την αδρεναλίνη στα ύψη.

Οι αναγνώστες του είδους θα ενθουσιαστούν, μιας που οι περιγραφές του συγγραφέα σε κάνουν να μην αφήνεις το βιβλίο απ’ τα χέρια σου.

Το πρώτο μέρος κυκλοφορεί με τίτλο «Hell Divers: Βουτιά στην Κόλαση», με τη σειρά να απαριθμεί ήδη εννέα βιβλία, ενώ το δέκατο βιβλίο αναμένεται μέσα στον χειμώνα του 2023.

- Ιστορίες και τραγούδια για καλά παιδιά - Αχιλλέας Οικονόμου

Ο Αχιλλέας Οικονόμου εξοικειώνεται με τους αναγνώστες μέσα από το βιβλίο του «Ιστορίες και τραγούδια για καλά παιδιά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γραφή.

Η συλλογή αποτελείται από έναν συνδυασμό των συνοπτικών αφηγήσεων και των ποιητικών συνθέσεων του ίδιου. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των ποιημάτων ξεπερνά την ποσότητα των διηγημάτων.

Η συλλογή του είναι στην ουσία ένα μείγμα από σύντομες αφηγήσεις και ποιητικούς στίχους. Μια σειρά από ιστορίες που τις διαδέχονται ποιήματα σαν τραγούδια, με τη μελωδία και τον απόηχο που αφήνει κάθε ανθρώπινη ιστορία.

- H Θεοδοσία και το Σκήπτρο του Όσιρι - Robin Lorraine LaFevers

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο «H Θεοδοσία και το Σκήπτρο του Όσιρι» της συγγραφέως Ρ. Λ. Λαφίβερς. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της best selling σειράς μυστηρίου "Θεοδοσία". Η μετάφραση ανήκει στην Aθηνά Σαράφη.

Στο Λονδίνο δημιουργείται μια περίπλοκη κατάσταση καθώς πολλές μούμιες εξαφανίζονται μόνο για να επανεμφανιστούν στο Μουσείο Θρύλων και Αρχαιοτήτων. Γίνεται φανερό στη Θεοδοσία ότι η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Καθώς οι αρχές υποψιάζονται τον πατέρα της, η Θεοδοσία αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να αποφύγει τη φυλακή.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να ξετυλίξει τις προθέσεις των Ερπετοειδών του Χάους και να αποφύγει τις γκουβερνάντες ενώ φαίνεται πως ένας από τους φίλους της κρύβει ένα μυστικό.

Η Θεοδοσία επιστρέφει με μία νέα περιπέτεια που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες μας.

- Ονειροψιθυρίσματα - Ευαγγελία Ν. Συροπούλου

Οι Εκδόσεις Γραφή κυκλοφόρησαν τη δεύτερη ποιητική συλλογή της Ευαγγελίας Ν. Συροπούλου, με τίτλο «Ονειροψιθυρίσματα».

Συγκεκριμένα, η ίδια η ποιήτρια σχεδίασε την εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου της. Επιπλέον, η συλλογή περιλαμβάνει πρόλογο που έγραψε η Δήμητρα Μπαρδάνη, η πρόεδρος του Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.

Υπάρχουν συνολικά τριάντα επτά λυρικά κι αισθαντικά ποιήματα απλού και κατανοητού ύφους σε αυτήν τη συλλογή, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία θεμάτων. Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν στίχους με και χωρίς ομοιοκαταληξία. Η δημιουργός αναζητά έμπνευση από διάφορες πηγές όπως ο φυσικός κόσμος, οι μεταβαλλόμενες εποχές, ο έρωτας και ο ρομαντισμός, καθώς και τα όνειρα και οι φιλοδοξίες.

Ποίηση και Όνειρο. Επιπλέον, υπάρχουν ποιήματα που αποτίνουν φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, στη σημαντική ημερομηνία της 28ης Οκτωβρίου και στο τραγικό γεγονός της καταστροφής της Σμύρνης.

- Το Διπλό Αστέρι - Robert A. Heinlein

Από τις Εκδόσεις Anubis ακόμα κυκλοφορεί το βιβλίο «Το Διπλό Αστέρι» του συγγραφέα Robert A. Heinlein. Η μετάφραση ανήκει στον Βασίλη Αθανασόπουλο.

Η πορεία της ύπαρξης του Lorenzo Smythe θα αλλάξει αιώνια όταν θα ανακαλύψει τον εαυτό του βυθισμένο σε μια συνωμοσία που εκτείνεται σε διαφορετικούς πλανήτες. Καταλύτης θα είναι μια σειρά γεγονότων, όταν συναντά έναν έμπειρο διαστημικό πιλότο που απευθύνει πρόσκληση για μια σπονδή.

Πριν καταλάβει την κατάσταση που εκτυλίσσεται, ο Σμάιθ μεταφέρεται στον Άρη, μπλεγμένος σε έναν περίπλοκο ιστό ίντριγκας που έχει σημαντικές συνέπειες σε παγκόσμια κλίμακα. Έχοντας όμως μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, το διακύβευμα είναι αφάνταστα υψηλό, καθώς η αποτυχία όχι μόνο εγγυάται τον θάνατό του, αλλά και το επικείμενο ξέσπασμα μιας καταστροφικής σύγκρουσης σε πλανητική κλίμακα.

Ο συγγραφέας μεταφέρει τους αναγνώστες σε ένα ταραχώδες βασίλειο πολιτικής ίντριγκας με φόντο τον κόσμο. Σε αυτή τη συναρπαστική αφήγηση, το πεπρωμένο ολόκληρου του κόσμου κρέμεται από μια κλωστή, στηριζόμενο αποκλειστικά στις ανεπιτήδευτες ικανότητες ενός άσημου ηθοποιού που θα καθορίσει την μοίρα του κόσμου.

Ο συγγραφέας μέσα από τη συγκεκριμένη ιστορία δημιούργησε και τα θεμέλια για τη σύγχρονη επιστημονική φαντασία.