Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Καλό μήνα! Σας έλειψα; Χρειαζόμουν λίγο χρόνο ανασυγκρότησης και ταξινόμησης των καλοκαιρινών μου προτάσεων που σας υπόσχομαι πως θα είναι απολαυστικές και δροσερές. Ετοιμαστείτε να ξεκινήσουμε μακροβούτια στις σελίδες των καλύτερων βιβλίων που κυκλοφορούν!

1-Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο «Οι μικροί Κύριοι και οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες» της σειράς Μικροί Κύριοι - Μικρές κυρίες του συγγραφέα Adam Hargreaves.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό βιβλίο. Μια ακόμη περιπέτεια ξεκινά!

Οι αγαπημένοι χάρτινοι ήρωες των παιδιών, οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες ταξιδεύουν στην Αρχαία Ελλάδα και παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα καταφέρουν άραγε να κερδίσουν;

Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Περίληψη: Ο κύριος Δυνατός και οι φίλοι του επισκέπτονται τον ιερό χώρο της Ολυμπίας, για να συμμετάσχουν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κυρία Αυταρχική με τον κύριο Ιδιότροπο θα είναι κριτές ενώ ο κύριος Φασαρίας θα σαλπίσει την έναρξη των Αγώνων!

Σε ποιο αγώνισμα θα συμμετάσχει ο κάθε Μικρός Κύριος και η κάθε Μικρή Κυρία; Τι θα γίνει στο αγώνισμα της αρματοδρομίας και ποιο βραβείο θα πάρει ο κύριος Λαίμαργος; Μια απίθανα διασκεδαστική ιστορία με τους αγαπημένους Μικρούς Κυρίους σε νέες περιπέτειες!

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Οι μικροί Κύριοι και οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Συγγραφέας: Adam Hargreaves

ISBN: 9789606218859

Σελίδες: 40

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

2-Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο «Τα πετροχελίδονα» του εξαιρετικού συγγραφέα Φερνάντο Αραμπούρου. Η μετάφραση ανήκει στην Τιτίνα Σπερελάκη.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο κοινωνικό μυθιστόρημα που υμνεί τις αξίες της φιλίας και της αγάπης. Ένα βιβλίο που θα μας προβληματίσει αλλά και θα μας βάλει να σκεφτούμε τελικά τι μετράει περισσότερο στη ζωή μας. Μια ενδοσκόπηση στον εσωτερικό μας εαυτό.

Τι θα συμβεί όταν θα επιστρέψουν τα πετροχελίδονα στη Μαδρίτη;

Μια ιστορία του στωικού αντι-ήρωα Τόνι, για την ελπίδα, για την αξιοπρέπεια. Θα αποτάξει τις αποτυχίες και τις απογοητεύσεις τελικά;

Περίληψη: Ένας καθηγητής γυµνασίου, οργισµένος µε τον κόσµο, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Σχολαστικός και ψύχραιµος, έχει επιλέξει την ηµεροµηνία: σε έναν χρόνο. Μέχρι τότε κάθε βράδυ θα γράφει, στο διαµέρισµα που µοιράζεται µε τη σκυλίτσα του την Πέπα και µε µία βιβλιοθήκη την οποία σταδιακά ξεφορτώνεται, ένα προσωπικό χρονικό, σκληρό και καυστικό, δοσµένοόµως µε στωικότητα, πηγαίο χιούµορ και αναπάντεχη τρυφερότητα.

Γράφοντας, επιδιώκει να αιτιολογήσει τη ριζοσπαστική απόφασή του, να φανερώσει ακόµα και το τελευταίο µόριο της ιδιωτικής του ζωής, να αφηγηθεί το παρελθόν του και τις πολλές καθηµερινές ιστορίες µιας Ισπανίας σε πολιτικό αναβρασµό. Αδυσώπητος, µε το νυστέρι του ανατέµνει σε κάθε σελίδα τους γονείς του, τον ανυπόφορο αδερφό του, την πρώην γυναίκα του Αµάλια, που δεν µπορεί να ξεπεράσει, τον προβληµατικό γιο του Νικίτα, αλλά και τον σαρκαστικό φίλο του Κούτσαβλο.

Και, αναπάντεχα, µια γυναίκα που λέγεται Άγκεδα. Στα διαδοχικά ερωτικά και οικογενειακά επεισόδια αυτής της εθιστικής ανθρώπινης πλειάδας, ο Τόνι, ένας άνθρωπος αποπροσανατολισµένος αλλά αποφασισµένος να αφηγηθεί τις συµφορές του, παραδίδει, παραδόξως, ένα αξέχαστο µάθηµα ζωής.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Τα πετροχελίδονα

Συγγραφέας: Φερνάντο Αραμπούρου

ISBN: 9786180702729

Σελίδες: 800

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Πατάκης

3-Από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο «Ηχο- Παραμύθια με Τραγούδια και Δραστηριότητες» των συγγραφέων Μαργαρίτας Παπακώστα & Νικόλα Τσαφταρίδη. Ο πρόλογος είναι του Γιώργου Χαρωνίτη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-οδηγό για νηπιαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές και γονείς που θέλουν να δράσουν και να παίξουν μαζί με τα παιδιά. Ένα βιβλίο θεωρητική και πρακτικής κατάρτιση για τη μουσική και το θέατρο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μουσική που ντύνει τις ιστορίες με ήχο. Τα τραγούδια του ακούγονται με qr code.

Περίληψη: Παιδαγωγικά θεμελιωμένη συλλογή δεκατριών (13) παραμυθιών για όλο τον κύκλο του χρόνου με τραγούδια και δραστηριότητες που μας κατευθύνουν στα μονοπάτια της δημιουργίας και της έκφρασης.

Ηχοϊστορίες, μελωδίες και παιχνίδια που γίνονται αφορμή για ένα ξεχωριστό ταξίδι ονειρεμένων εικόνων, ξυπνούν τη φαντασία και μπορούν να κάνουν μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, αλλά και να μάθουν.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Ηχο-Παραμύθια με Τραγούδια και Δραστηριότητες

Συγγραφείς: Μαργαρίτα Παπακώστα & Νικόλας Τσαφταρίδης

ISBN: 978-960-563-527-5

Σελίδες: 96

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

4-Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο «Παλιές τέχνες και τεχνικές. Οδηγός για να τις ανακαλύψουμε ξανά» των συγγραφέων Elain Baptiste & Natalie Crowley. Η μετάφραση ανήκει στην Όλγα Καρυώτη. Η εικονογράφηση είναι του Chris Duriez.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών Elain και Natalie, όπου μέσα από τη βιωματική μάθηση προσπαθούν να συνδέσουν τα παιδιά με το περιβάλλον και τη φύση.

Το βιβλίο μου έδωσε το έναυσμα να περάσω ποιοτικό χρόνο με τον γιο μου, εξηγώντας του πως πριν τη φρενίτιδα του διαδικτύου, αυτές οι τεχνικές -οι χαμένες στον χρόνο- ήταν η δική μας πηγή διασκέδασης.

Ένα ανάγνωσμα-ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι μια ζωή απλότερη μα σίγουρη πιο ουσιαστική και δημιουργική. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε ορισμένα πολύ χρήσιμα μυστικά των παλαιότερων γενιών;

Περίληψη: Ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή που η ζωή ήταν πιο απλή. Απόλαυσε μια δροσερή λεμονάδα το καλοκαίρι, ζήσε μια βραδιά στο ύπαιθρο πλάι στη φωτιά, φτιάξε το δικό σου πάπλωμα τον χειμώνα για να ζεσταθείς. Ακολούθησε απλές οδηγίες βήμα βήμα για ευχάριστες δημιουργίες, κατασκευές, συνταγές και παιχνίδια που προσφέρουν διασκέδαση αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Παλιές τέχνες και τεχνικές. Οδηγός για να τις ανακαλύψουμε ξανά

Συγγραφείς: Elain Baptiste & Natalie Crowley

ISBN: 9786180703993

Σελίδες: 112

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Πατάκη