Με σημαντική αύξηση μας κάνει ποδαρικό το πετρέλαιο θέρμανσης στα πρατήρια του ν. Καρδίτσας, καθώς η τιμή του πλησιάζει ή και αγγίζει τα 1,30 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων του νομού μας κ. Μαργαρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δύο βασικοί παράγοντες που συντελούν στη διαμόρφωση αυτής της τιμής είναι η μείωση της κρατικής επιδότησης κατά 10 λεπτά και η μη παροχή έκπτωσης από τα διυλιστήρια, που ανεβάζει το κόστος άλλα 3,5 λεπτά. Μαζί με τον ΦΠΑ η αύξηση φθάνει τα 16 λεπτά.

Παράλληλα, αυτό έρχεται να προστεθεί και σε μία αυξητική τάση που παρουσίαζε προς το τέλος της χρονιάς η τιμή του πετρελαίου και το είχε φέρει από το 1,12 στο 1,14 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνουμε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό μας είχε πέσει και κάτω από το 1,10.

Σε ότι αφορά τώρα τα καύσιμα κίνησης, στο ξεκίνημα του 2023 η η αμόλυβδη κυμαίνεται από 1,86 έως 1,89 ευρώ το λίτρο. Ανάλογη τιμή είχε καταγράψει το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας και στα μέσα του Δεκέμβρη.

Αντίθετα το πετρέλαιο είναι ανεβασμένο κατά 2-3 λεπτά με την τιμή του σήμερα να κινείται από 1,76 μέχρι 1,79 ευρώ το λίτρο.

Π.Κ. - KarditsaLive.Net