Τον Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», ο οποίος και υπέστη καταστροφικές ζημιές από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή Δευτέρα, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός.

Κατά την επίσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Θεόδωρος Στάμος, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους του Συνεταιρισμού, παρουσία και κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, το οποίο και είχε βρεθεί στις εν λόγω εγκαταστάσεις από την πρώτη στιγμή.

Σε συνέχεια της αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών, ακολούθησε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννη Κίτσιο, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, αλλά και την δρομολόγηση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και ενεργειών, ώστε ο Συνεταιρισμός να επαναλειτουργήσει άμεσα, αποκαθιστώντας και δημιουργώντας ξανά όλες τις εγκαταστάσεις.

Με αφορμή την επίσκεψη στον Συνεταιρισμό, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι: «από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είμαστε δίπλα στον υπεραιωνόβιο Συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου και τον Προεδρό του Γιάννη Κίτσιο.

Και είμαστε δίπλα ενεργά και ουσιαστικά, δρομολογώντας τα επόμενα βήματα, τις επόμενες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε ο οργανισμός να ορθοποδήσει, να δημιουργήσει ξανά ότι καταστράφηκε και να επανέλθει στην πορεία ανάπτυξης που είχε μέχρι τώρα. Η αρωγή της πολιτείας ήταν και είναι εδώ. Και συνεχίζουμε με άμεσα αποτελέσματα όλοι μαζί».

ertnews.gr