Στα δυο μεγάλα έργα που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στα Τρίκαλα.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον άξονα Κεντρικής Ελλάδος, ο οποίος, ως γνωστόν, βρίσκεται υπό κατασκευή, τόνισε ότι το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ότι αφορά στο νότιο τμήμα του Ε65, και το δρόμο Τρίκαλα – Λαμία, υπολόγισε ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Μάλιστα προχώρησε στην πρόβλεψη ότι ολόκληρος ο δρόμος (βόρειο και νότιο τμήμα) θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2025. «Εμείς είχαμε ξεμπλοκάρει το έργο και ξέρω καλά πόσες αντιξοότητες αντιμετωπίσαμε μέχρι να ξεκινήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, αμέσως μετά, στην μεγάλη εκκρεμότητα που ονομάζεται υδροηλεκτρικό φράγμα Μεσοχώρας, τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει στην επόμενη τετραετία. Το είπε δείχνοντας μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, που είναι ο πρωτεργάτης της ολοκλήρωσης του έργου, και βρισκόταν ακριβώς κάτω από την μικρή εξέδρα από την οποία μίλησε ο πρωθυπουργός.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr