Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της για λογαριασμό του Alpha, παρουσίασε η Alco.

Σ’ αυτήν, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας εμφανίζεται δημοφιλέστερος μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα καταγράφει 30% θετικές γνώμες, διπλάσια σχεδόν από τον δεύτερο, υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη με 15%. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο 12%, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο 8% και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο 7%.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει αρκετά πεσμένο ποσοστό με 65%. Το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει 4% της δύναμής του προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ και 18% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2023, δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 56%, χάνοντας ποσοστό 11% προς τη Νέα Αριστερά. Προς το ΚΚΕ 5%, προς το ΠΑΣΟΚ 4%, στην Πλεύση Ελευθερίας 4%, στο ΜέΡΑ25 1%, ενώ δεν απαντά το 16% και το 2% δηλώνει πως θα κατευθυνθεί στην αποχή.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση 80%. Χάνει ψηφοφόρους προς την αποχή 3%, προς τους πρωτοεμφανιζόμενους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου 3%, προς το ΚΚΕ 2%, ενώ δεν απαντά τι πρόκειται να πράξει το 12%.

Τέλος σχετικά με την προέλευση των αναποφάσιστων: Το 30% προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, το 16% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 8% από το ΠΑΣΟΚ, το 6% από τους Σπαρτιάτες, το 2% από το ΚΚΕ και 8% από άλλο κόμμα.

insider.gr