Για το ξύλο μεταξύ βουλευτών στη Βουλή και τις δηλώσεις του Βελόπουλου που ζήτησε να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες όσοι ψήφισαν το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός είπε «είναι σφόδρα αντιχριστιανικό και αποδεικνύει πόσο υποκριτής είναι» και πρόσθεσε «Έχει κάποια δικαιοδοσία να κρίνει ποιοι θα μπαίνουν στους ναούς; Αν ήταν χριστιανός θα γνώριζε ότι στον ιερό ναό δεν απαγορεύεται η είσοδος σε κανέναν».

«Ο Κυριάκος Βελόπουλος στοχοποίησε όλους τους βουλευτές, ακόμα και αυτούς της Αριστεράς, που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Άρα εναντίον οποιουδήποτε βουλευτή, ο οποίος τάχθηκε υπέρ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προπηλακιστεί στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, πολιτικά και ποινικά υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος» διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε μάλιστα ότι οι δηλώσεις του Κ. Βελόπουλου προτρέπουν τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια τη Μ. Βδομάδα κατά βουλευτών της ΝΔ . «Πολιτικά και ποινικά είναι ο ίδιος υπεύθυνος», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι εάν σε οποιοσδήποτε βουλευτή υπάρξει επίθεση, προσωπικά ο ίδιος θα υποβάλλει μήνυση στον Βελόπουλου γιατί προέτρεψε σε βία.

Οι δηλώσεις Κυρ. Βελόπουλου που προκάλεσαν αντιδράσεις

«Εσείς που το ψηφίσατε (σ.σ. το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών) μην δίνετε λαβή σε κάποια ακραία στοιχεία, όπως συνέβη ένας. Να μην διχάσουμε το ποίμνιο τις άγιες ημέρες του Πάσχα, μην πηγαίνετε τις άγιες ημέρες του Πάσχα στην εκκλησία όσοι ψηφίσατε το νομοσχέδιο» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος προκαλώντας την αντίδραση του Σώματος του Κοινοβουλίου.

liberal.gr