Με μια νίκη που ίσως αποδειχθεί ότι άξιζε την παραμονή στην κατηγορία έφυγε από το Πανθεσσαλικό στάδιο ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε του Βόλου με 2-1 και έβαλε για τα καλά τους Θεσσαλούς σε μπελάδες, καθώς έμειναν για ένατο παιχνίδι χωρίς νίκη (6 ήττες, 3 ισοπαλίες) και, πλέον, κινδυνεύουν άμεσα.

Η ομάδα της Ηπείρου έφτασε στους 16 βαθμούς, όσους και η Κηφισιά (παίζει απόψε με την ΑΕΚ) με την οποία μοιράζεται την τελευταία θέση, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας έχει 17, ο Παναιτωλικός (παίζει αύριο στην Τρίπολη) 18 και ο ΟΦΗ (υποδέχεται τη Δευτέρα τον Πανσερραϊκό) 20.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και στο 4΄ είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Νάγκι να αποκρούει με τα πόδια αρχικά το σουτ του Γκαρσία και ύστερα του Ασεχνούν, ενώ στο 10΄ ο Κόμπα πρόλαβε στο πρώτο δοκάρι τον Μπακαδήμα αλλά αστόχησε.

Στο 14΄ ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να απειλήσει, με τον Εραμούσπε να πιάνει καρφωτή κεφαλιά σε κόρνερ του Ριένστρα και τον Κόβατς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Λίγο μετά το ημίωρο, όμως, μια αντίστοιχη φάση, έφερε το γκολ για τους φιλοξενούμενους: κόρνερ του Ριένστρα, κεφαλιά του Εραμούσπε και ο Κόντε με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κόβατς για το 0-1, με το γκολ να κατακυρώνεται μέσω VAR, καθώς αρχικά είχε υποδειχθεί οφσάιντ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ κατάφερε να ισοφαρίσει, με ένα υπέροχο φάουλ του Ασεχνούν από τα 25 μέτρα, στο 47ο λεπτό.

Με την ισοπαλία να μην εξυπηρετεί κανέναν οι αντίπαλοι συνέχισαν το ίδιο επιθετικά και μετά από εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες οι Ηπειρώτες έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, στο 73΄.

Στο σημείο εκείνο ο συνεργάστηκε στα αριστερά με τον Κιάκο, ο οποίος «σημάδεψε» τον Κόντε κι εκείνος με εν κινήσει πλασέ έγραψε το 1-2 που έμεινε ως το τέλος, καθώς στο 90΄+6 ο Μωραΐτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο, οι παίκτες του οποίου είχαν βγει μαζικά στην επίθεση.

Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα αν και πολύτιμη αποδείχθηκε ωστόσο Πύρρειος, καθώς έχασε στη διάρκεια του αγώνα δύο βασικούς ποδοσφαιριστές, τον Εραμούσπε που τραυματίστηκε στην κλείδα στον αριστερό ώμο του και τον Νάγκι, καθώς ο Ούγγρος τερματοφύλακας χτύπησε στον αριστερό αστράγαλο σε σύγκρουση με τον Ασεχνούν.

naftemporiki.gr