Νέο πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε πολυεθνική εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Το πρόστιμο αφορά παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.»

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει ότι συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, μόνο τον Νοέμβριο έγιναν περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 5,5 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή του έτους, το υπουργείο Ανάπτυξης – έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 10,3 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – μειώνει τις τιμές στα ράφια».