Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τα μηνύματα που λαμβάνουν είτε στο κινητό τους τηλέφωνο, είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι άθελά τους πέφτουν θύματα απατεώνων, οι οποίοι σκαρφίζονται διαρκώς καινούριες μεθόδους, ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και προσωπικές πληροφορίες.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες Βολιώτες διαμαρτύρονται για μήνυμα που έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο από αποστολέα που φέρει την ονομασία InfoSMS και το οποίο έχει σταλεί δήθεν από τη γερμανική εταιρία μεταφορών DHL.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα αγγλικά και περιλαμβάνει έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο, προκειμένου ο παραλήπτης να πατήσει επάνω, ώστε να δρομολογηθεί το δέμα του που δεν παραδόθηκε λόγω κωλύματος.

Αποδέκτες του συγκεκριμένου μηνύματος επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκειμένου να αναφέρουν το περιστατικό λέγοντας, μάλιστα, ότι οι ίδιοι δεν περιμένουν κάποιο δέμα, ενώ πολλοί εκ των οποίων δεν γνώριζαν αγγλικά, φοβήθηκαν και το έσβησαν αμέσως.

«Ηρθε ένα μήνυμα το Σάββατο το πρωί στα αγγλικά για ένα δέμα από την DHL χωρίς, όμως, να έχουμε παραγγείλει κάτι. Μας παραξένεψε πολύ. Στην αρχή σκέφτηκα να πατήσω στον σύνδεσμο, μήπως ήταν κάτι που είχα ξεχάσει, αλλά στη συνέχεια ο νους μου πήγε στο κακό και το έσβησα», αναφέρει άνδρας που έλαβε στο κινητό του το μήνυμα.

Ο ίδιος στη συνέχεια, όντας υποψιασμένος, πληκτρολόγησε στο διαδίκτυο το όνομα του αποστολέα για να διαπιστώσει ότι τα αποτελέσματα της αναζήτησης του έδειχναν μόνο δημοσιεύματα απατών με διαφορετικό κάθε φορά πρόσχημα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, το συγκεκριμένο μήνυμα αποτελεί μία μετάφραση του μηνύματος που την περίοδο των εορτών έλαβαν χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα από τα ΕΛΤΑ.

Το μήνυμα της DHL ανέφερε ότι το δέμα με συγκεκριμένο αριθμό βρίσκεται σε στάδιο αναμονής λόγω προβλήματος με τη διεύθυνση παράδοσης. «Παρακαλώ ενημερώστε ξανά τη διεύθυνσή σας, ώστε να λάβετε το δέμα» έγραφε το μήνυμα που συνοδευόταν από σχετικό υπερσύνδεσμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος αναγνώστης, μοιράστηκε το περιστατικό γνωστούς του, οι οποίοι και εκείνοι έλαβαν το ίδιο ακριβώς μήνυμα.

taxydromos.gr