Έναν αστυνομικό της ΟΠΚΕ τραυμάτισε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα χθες, στην οδό Παγασών, στον Βόλο, ένας 23χρονος, στην προσπάθεια του να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο.
Ο νεαρός οδηγούσε δίκυκλο χωρίς πινακίδες και όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να τον σταματήσει, τον έριξε στο οδόστρωμα με το τιμόνι, έκανε αναστροφή, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανέπτυξε ταχύτητα. Όμως οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και τον συνέλαβαν για απείθεια, αντίσταση και σωματική βλάβη από πρόθεση.
Χθες ο νεαρός κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Ο αστυνομικός κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι από το χτύπημα με το τιμόνι του δικύκλου έπεσε στην άσφαλτο, χτύπησε στον αυχένα και στο χέρι (που είχε δεμένο) ενώ υπέστη μώλωπες και πήγε στο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος του ζήτησε συγνώμη για την πράξη του.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος φιλοξενεί στο σπίτι του τον νεαρό μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει τη ζωή του. Ο μάρτυρας είπε ότι εδώ και έναν χρόνο που ο 23χρονος χώρισε με τη σύζυγό του, που μένει με τις δύο ανήλικες κόρες τους, το μόνο που κάνει και είναι η μοναδική έννοια του είναι να εργάζεται ως ντελιβεράς, να κάνει υπερωρίες και οικονομίες για να δίνει την διατροφή και να έχουν τα παιδιά του να φάνε.
Ο ίδιος είπε ότι ο νεαρός γνώριζε ότι το μηχανάκι του δεν έχει πινακίδες και ήταν παράνομος, μόλις προχθές αγόρασε καινούργιο για να κυκλοφοράει νόμιμα και περίμενε να εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι έκανε μια ανώριμη πράξη, γιατί φοβήθηκε που δεν είχε πινακίδες και είδε τον αστυνομικό να τον πλησιάζει, έκανε ανατροφή και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. «Ήθελα να φύγω, πήγε να με εμποδίσει και τον τραυμάτισα», είπε ο κατηγορούμενος.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι ο νεαρός έχει απασχολήσει ξανά για ενδοοικογενειακή βία, κλοπές, ενώ έχει και μια καταδίκη δύο μηνών από το Στρατοδικείο Λάρισας για ανυπακοή και του είπε ότι ο ίδιος μόνο μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, γιατί πλέον με τέτοια αδικήματα τα Δικαστήρια διατάσσουν μερική έκτιση ποινής, ενώ με τις πράξεις του πρέπει να δείξει ότι το έχει καταλάβει.
Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του, κρίθηκε αθώος για βία κατά υπαλλήλων και ένοχος για απείθεια και σωματική βλάβη από αμέλεια, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ πήρε προειδοποίηση ότι αν σε τρία χρόνια συλληφθεί ξανά για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν θα γλιτώσει τη φυλακή.

mangesianews.gr