Ξεκίνησε αλλά διακόπηκε ξανά χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου επιχειρηματία στον Αλμυρό Βόλου, το 2016, από τον πρώην υπάλληλο του, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια. Η δίκη αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου 2023.

Η δίκη ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο συνήγορος του κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα νέας αναβολής, λόγω υποχρεώσεων που είχε στην πρωτεύουσα, καθώς είναι συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία είχε γίνει γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2016, στο σπίτι του επιχειρηματία μεταλλικών κατασκευών Αργύρη Κολοβού, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με δράστη πρώην υπάλληλο της επιχείρησής του, που υποστήριξε ότι του χρωστούσε χρήματα. Ο 36χρονος τότε, είχε καταφέρει στο θύμα 46 μαχαιριές στον θώρακα, στην κοιλιά και σε διάφορα σημεία του σώματός του (όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση), αναστάτωσε το σπίτι και έκλεψε 4400 € για να φανεί σαν ληστεία.

Στη συνέχεια ο 36χρονος δράστης κατέβηκε από το διαμέρισμα και έκλεψε το αυτοκίνητο μάρκας Honda Accord του θύματος (αφού είχε πάρει τα κλειδιά από το διαμέρισμα), βγήκε στην ΠΑΘΕ και κατευθύνθηκε προς τη Λάρισα.

Λίγο πριν τον κόμβο Αερινού, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης βγήκε από το δρόμο και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο πόδι, σε ατύχημα που έγινε στις 5 το πρωί.

Στο σημείο του ατυχήματος σταμάτησε ένα φορτηγό που πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και ο 36χρονος ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ο φορτηγατζής αρνήθηκε και προθυμοποιήθηκε να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, κάτι που φυσικά ο δράστης δεν δέχτηκε και έφυγε από το σημείο περπατώντας.

Στη συνέχεια, σταμάτησε ένα άλλο αυτοκίνητο που φέρεται να τον μετέφερε στο Βελεστίνο και από κει κατέληξε στο σπίτι του, στον Πλάτανο Αλμυρού, όπου τον συνέλαβαν αργά το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

magnesianews.gr