«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι οι υπουργοί θα έχουν εποικοδομητικές συναντήσεις, ενώ τόνισε πως θα συζητηθούν ποια βήματα θα γίνουν σε όλα τα θέματα.

Όπως τόνισε, οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς.

Έκανε επίσης λόγο για μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε υποδεχόμενη τον Τούρκο πρόεδρο ότι «τα τραγικά συμβάντα στις χώρες μας στάθηκαν αφορμή για να αποδειχθεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης είναι ένα χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την εδραίωση κλίματος εμβάθυνσης της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς σχέσεις».

«Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας, Ελλάδα και Τουρκία είναι αναγκαίο να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας και τη διαφύλαξη της ειρήνης και την προώθηση των σχέσεων της καλής γειτονιάς προς όφελος των δύο λαών και της ευρύτερης περιοχής. Έχοντας επίγνωση ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι σημαντική η εμπέδωση εποικοδομητικού κλίματος. Η επίσκεψή σας πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα» σημείωσε η ΠτΔ, μεταξύ άλλων.

naftemporiki.gr