Αναβρασμός επικρατεί στο Θεσσαλικό κάμπο μετά την καταβολή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης.

Βαμβακοπαραγωγοί από περιοχές του Παλαμά, των Σοφάδων και όχι μόνο είδαν πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που ενδεχομένως περίμεναν στους λογαριασμούς, κάτι που το αποδίδουν στους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω monitoring.

Όπως καταγγέλλει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, υπάρχουν παραγωγοί που έλαβαν κουτσουρεμένα χρήματα, παραγωγοί που δεν πήραν καθόλου πρώτη δόση λόγω monitoring. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τις μεταβιβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, έμειναν απλήρωτες στο νομό Καρδίτσας, όπως έγκαιρα και έγκυρα είχε επισημάνει πρώτος ο ΑγροΤύπος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα, καταγγελίες για πενιχρά ποσά επιδοτήσεων υπάρχουν και από άλλες βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τόσο της Θεσσαλίας, όσο και από αλλού. Όπως εξηγεί ο κ. Τζέλλας πριν την πληρωμή, υπήρχε η πληροφορία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πως η πρώτη δόση θα καταβληθεί κανονικά και μετέπειτα θα έτρεχαν οι έλεγχοι μέσω monitoring, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα... μπάχαλο στον κάμπο.

Πέραν τούτου, ο κ. Τζέλλας καταδικάζει και την πρακτική του ΕΛΓΑ να τραβάει το 70% των εισφορών από τους λογαριασμούς των παραγωγών, που δεν πληρώθηκαν πάνω από το 47-48% των επιδοτήσεών τους.

agrotypos.gr