«Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής δεν έχει προεξοφληθεί, σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη και να μην την εγκαταλείψουν για την παραλία» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να την ξαναγεμίσουν οι κάλπες, καθώς το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται. «Να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα. Λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες, κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι» είπε.

Υπογράμμισε πως η Ν.Δ. ζητά ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία. «Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή. Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» ανέφερε.

Ερωτηθείς για την επομένη των εκλογών απάντησε πως εφόσον αναλάβει η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειάς και αποτελέσματος.

«Το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος, αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι» δήλωσε.

naftemporiki.gr