Οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών του Νόμου Λάρισας, συνεχίζουν να παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου για πάνω από 8 ημέρες.

Τα 180.000 στρέμματα με καλλιέργειες, παραμένουν κάτω από το νερό για 100 ημέρες, χωρίς να υπάρχει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση τους. Βασικό τους αίτημα είναι, να καθοριστεί η συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε να δοθούν απαντήσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι αγρότες θα παραμείνουν και κατά την περίοδο των γιορτών και περιμένουν στήριξη από τους συναδέλφους τους.

Συγκεκριμένα, διεκδικούν μεταξύ άλλων χρονοδιάγραμμα και έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα. Πλήρη αποζημίωση και αναπλήρωση εισοδήματος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Καταβολή αποζημιώσεων στο 100% σε πραγματική αξία στην παραγωγή και όχι στην ασφαλιζόμενη τιμή στον ΕΛΓΑ, στο κεφάλαιο, στον εξοπλισμό και σε αποθηκευμένη παραγωγή, χωρίς να προσμετράται η παλαιότητα των μηχανημάτων.

Καθημερινές οι συνελεύσεις στο μπλόκο

Στον χώρο του μπλόκου γίνονται καθημερινά συνελεύσεις από τους αγρότες, όπου συζητούνται η πορεία του αγώνα και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο το μπλόκο, προκειμένου να μεγαλώνει η πίεση απέναντι στην κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Παναγιώτου, παραγωγός και αντιπρόεδρος τους ΘΕΣγη, «ζητάμε να γίνει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να λυθούν τα προβλήματα των πλημμυρισμένων χωραφιών. Σήμερα Παρασκευή (22/12/2023) θα γίνει συγκέντρωση στον χώρο του μπλόκου, όπου καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν πάνω στα δίκαια αιτήματα των αγροτών».

Σταύρος Παϊσιάδης (agrotypos.gr)