Στη διεθνή σπείρα «Ροζ Πάνθηρες», με παγκόσμια δράση, φέρεται να ανήκουν οι δύο Σέρβοι 30 και 48 χρονών, που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής για απόπειρα κλοπής σε κοσμηματοπωλείο του Βόλου και ταυτοποιήθηκαν ως οι διαρρήκτες κοσμηματοπωλείου στον Βόλο στις 17 Δεκεμβρίου με λεία κοσμήματα 5000 €.

Η συγκεκριμένη διεθνής εγκληματική οργάνωση έχει χαρακτηριστικό ότι κλέβει αυτοκίνητα, τα ρίχνει στις βιτρίνες κοσμηματοπωλείων, σπάει τις τζαμαρίες και τα μέλη της κλέβουν ανενόχλητα κοσμήματα, όπως έγινε και τον Δεκέμβριο στον Βόλο.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι έκανε την κλοπή, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ ο 48χρονος αρνείται την κατηγορία.

Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων ασκήθηκε δίωξη για δίωξη σύσταση συμμορίας που διενεργούσε κλοπές κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα από κοινού και απείθεια και θα απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Παρασκευή.

Παραστρατιωτικοί και μέλη ειδικών δυνάμεων…

Η ονομασία «Ροζ Πάνθηρες» δόθηκε στη διεθνή σπείρα, το 1993, μετά την κλοπή ενός διαμαντιού αξίας 500 χιλιάδων στερλινών από κατάστημα στο Mayfair του κεντρικού Λονδίνου. Στην εν λόγω κλοπή μάλιστα, οι δράστες είχαν κρύψει το διαμάντι σε δοχείο κρέμας προσώπου, όπως ακριβώς και στην ταινία «Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα».

Η διεθνής σπείρα, βρίσκεται πίσω από τις πιο εντυπωσιακές ληστείες σε όλο τον κόσμο, Τόκιο, Σεν Τροπέ, Κάννες, Λονδίνο, Ντουμπάι, Ιαπωνία αλλά και Ελλάδα, με «προτίμηση» σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα και μηχανές, ενώ λατρεύει, τα κοσμήματα, τα διαμάντια και τα ακριβά ρολόγια. Η μεθοδολογία της εγκληματική ομάδα, είναι συγκεκριμένη. Επιλέγει συγκεκριμένα αυτοκίνητα, τα κλέβει και στη συνέχεια τα μέλη της σπάνε τις τζαμαρίες σε κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο, κλέβουν και διαφεύγουν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Την ομάδα αποτελούν κυρίως Σέρβοι και Μαυροβούνιοι, παραστρατιωτικοί και πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Το κύκλωμα εκτιμάται ότι αριθμεί περίπου 800 μέλη, που αποτελούν μικρούς υποπυρήνες. Το 2007 κατηγορούνται ότι είχαν «χτυπήσει» σε Ρόδο, Κω και Σαντορίνη, με τη λεία τους να αγγίζει τα 3,5εκ. €.

Παραμονές Χριστουγέννων του 2022, τέσσερις ένοπλοι «χτύπησαν» υποκατάστημα της Rolex στην Αθήνα, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αμφιβολίες, αν πρόκειται για τη συγκεκριμένη σπείρα, καθώς υπήρχαν πολλά «λάθη» από τους δράστες που δεν ταιριάζει στο προφίλ των μελών της σπείρας.

magnesianews.gr