Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διασωστών στήθηκε σήμερα το πρωί στον Όλυμπο για τη μεταφορά 50χρονου ορειβάτη, ο οποίος γλίστρησε σε μονοπάτι και υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, το ατύχημα συνέβη κοντά στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός στα 2.100 μέτρα και ο 50χρονος άντρας υπέφερε από έντονους πόνους, καθώς είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο και αδυνατούσε να περπατήσει.

Πυροσβέστες, εργαζόμενοι στο καταφύγιο και άλλοι ορειβάτες τον κατέβασαν στο κοντινό ελικοδρόμιο, από όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο του ναυτικού, το οποίο απογειώθηκε από τη Χίο και τον μετέφερε στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρου.

Από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Κλειστά όλα τα καταφύγια του Ολύμπου από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου

Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου κλείνουν όλα τα καταφύγια του Ολύμπου, λόγω της χειμερινής περιόδου και ήδη αναχωρούν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου. Οι υπεύθυνοι των καταφυγίων, του Φορέα Διαχείρισης και έμπειροι ορειβάτες συνιστούν στο κοινό να αποφεύγει την ανάβαση, καθώς τα μονοπάτια γίνονται επικίνδυνα, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων.

Ήδη εξαιτίας της υγρασίας ίδιως κατά τις βραδινές ώρες και των φύλλων που πέφτουν από τα δέντρα, τα μονοπάτια γλιστρούν και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους κατεβαίνουν από το «βουνό των Θεών», το οποίο πλημμύρισε από κόσμο το Σαββατοκύριακο.

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και την αργία για την 28η Οκτωβρίου πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να κάνουν μια βόλτα στον Όλυμπο προτού αλλάξει ο καιρός και δοθεί σύσταση για απαγόρευση της ανάβασης.

in.gr