Σε αγώνα αλληλεγγύης, θυσιαστικής αυτοδιάθεσης και προσφοράς καλεί όλους τους πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος σε εγκύκλιο σημείωμα που εξέδωσε με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο ιεράρχης -που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες της μητροπολιτικής του περιφέρειας- τονίζει  πως, “ενωμένοι σε τούτες τις δύσκολες στιγμές να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και απαιτητικά προβλήματα για την επαναφορά του τόπου μας στην κανονικότητα”.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης ακολούθως συγχαίρει και επαινεί προσωπικά όλους όσους αγωνίζονται με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης, “για την διάσωση και ασφαλή μεταφορά των συνανθρώπων μας, καθώς και την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών από την Περιφέρειά μας, τους Δήμους, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, τον Στρατό και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, μέχρι τον τελευταίο εθελοντή που αγωνίζεται ανιδιοτελώς για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας”, επισημαίνει.

Παράλληλα, ευχαριστεί τους κληρικούς της μητροπόλεως, “που με αυτοθυσία διακόνησαν, διακονούν και συνεχίζουν να διακονούν τις ανάγκες των πληγέντων”, απευθύνοντας συγχρόνως έκκληση προς όλους, “για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης της τοπικής εκκλησίας σε τούτη την έκτακτη ανάγκη προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας”.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Χρυσόστομος μαζί με τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα ανέβηκαν σε μία καρότσα τρακτέρ το οποίο διήλθε στα απροσπέλαστα χωριά των Τρικάλων λόγω της καταστροφικής πλημμύρας, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους κατοίκους.

orthodoxia.info