Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε σχολεία της Καρδίτσας και των Τρικάλων για να παραδώσει, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας χρωμάτων VITEX κ. Αρμόδιο Γιαννίδη, τον εμπορικό Διευθυντή κ. Βασίλη Βλαχογιάννη και τη Διευθύντρια Marketing κα Μαρία Ξυλούρη, ποσότητες χρωμάτων για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκαιρίες που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Η προγραμματισμένη χρωματοδοσία σε σχολεία της Καρδίτσας και των Τρικάλων είναι η δεύτερη στη σειρά με την αρχή να είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου οπότε η Υφυπουργός Παιδείας με τους εκπροσώπους της εταιρείας VITEX παρέδωσαν 185 συσκευασίες των 10 λίτρων στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου Συγκρότημα Φυτόκου, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Φαλάνης της Λάρισας καθώς και στο Γυμνάσιο του Αρμενίου Λάρισας.

Η χρωματοδοσία ξεκίνησε από το 1ο ΕΠΑΛ και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σοφάδων Καρδίτσας όπου την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παππάς, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί των τριών συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων.

Στη συνέχεια, η κα Μακρή και οι εκπρόσωποι της VITEX βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας Τρικάλων συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τρικάλη, όπου παραδόθηκαν χρώματα για το 1ο και 2ο δημ. σχολείο, για το 2ο Νηπιαγωγείο Φαρκαδόνας και για το Νηπιαγωγείο Πετροπόρου.

Αμέσως μετά, η Υφυπουργός Παιδείας και οι εκπρόσωποι της δωρήτριας εταιρείας μετέβησαν στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπανιάρη, όπου παραδόθηκαν χρώματα για το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας. Στις δύο παραδόσεις παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αγναντής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κοσμάς, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων.

Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας θα παραδοθούν για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ν. Τρικάλων περίπου 10.000 λίτρα για 10 σχολικές μονάδες, για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Ν. Τρικάλων περίπου 600 λίτρα για 6 σχολικές μονάδες και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ν. Καρδίτσας θα δοθούν περίπου 1300 λίτρα για 9 σχολικές μονάδες και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Ν. Καρδίτσας περίπου 700 λίτρα για 6 σχολικές μονάδες.

Η κα Μακρή εξήρε την έμπρακτη στήριξη της VITEX στα σχολεία Θεσσαλίας και τη δέσμευση της εταιρείας, μέσα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, σε μία πρωτοβουλία συλλογικής δράσης, που, μαζί με τους συμμέτοχους και συνεργάτες της, στοχεύει στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών για την αναβάθμιση των χώρων, όπου υπάρχει ανάγκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η VITEX έχει καλέσει τις εταιρείες-προμηθευτές της να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα χρωμάτων για την ταχεία αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και, ήδη, έχουν ανταποκριθεί 83 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους και έχουν συγκεντρωθεί περισσότερο από 17.000 λίτρα, που προορίζονται να καλύψουν τις καταγεγραμμένες, μέχρι στιγμής, ανάγκες από το ΥΠΑΙΘΑ για το βάψιμο περίπου 60.500 m2 σε 60 σχολεία της Θεσσαλίας.