Σκληρή πολιτική μάχη μέχρι την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου προοιωνίζονται οι αιχμηρές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του πολιτικού αποτελέσματος οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μου έλεγαν, να αντέξεις»

Ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος κατέγραψε το εντυπωσιακό 45% μεταχειρίστηκε πρώτος υψηλούς τόνους φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τους ανθυποψηφίους του για επιθέσεις προς το πρόσωπό του.

«Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, στις δηλώσεις του πλαισιώθηκε από τον πρώην βουλευτή Γιώργο Τσίπρα (ο οποίος συνυπέγραψε και την υποψηφιότητά του για την προεδρία) μια επιλογή με σαφέστατο συμβολισμό για τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι σε θολά νερά εύκολων λύσεων»

Αλλεπάλληλες βολές προς τον κ. Κασσελάκη χωρίς, όμως, να τον κατονομάσει εξαπέλυσε στη συνέχεια η Έφη Ατσιόγλου η οποία έλαβε τη δεύτερη θέση με 36%. Η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε καταρχήν ότι η επόμενη Κυριακή θα κρίνει «αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι», σε έναν σαφέστατο υπαινιγμό κατά του 35χρονου επιχειρηματία. Στη συνέχεια μάλιστα ανέβασε περαιτέρω τους τόνους καταλογίζοντας εμμέσως στον αντίπαλό της ότι κινείται σε «θολά νερά εύκολων λύσεων» ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αγώνες «στο πραγματικό πεδίο στη Βουλή και την κοινωνία» θα πρέπει να δοθούν με όρους «σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης». Παράλληλα η κυρία Αχτσιόγλου έκανε ξεκάθαρη αναφορά στον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτεργάτη» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεταπολεμική διείσδυσε εκεί που δεν περίμενε κανείς»

Οξείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που στηρίχθηκε περίπου από το 9% των ψηφοφόρων. Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Κασσελάκη και ουσιαστικά επέκρινε την προεκλογική καμπάνια του χωρίς, όμως, να αναφερθεί σε αυτόν ονομαστικά. «Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική- η έμφαση στο πρόσωπο και την εικόνα- έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι ενόψει του β’ γύρου έχει κάνει τις επιλογές του. «Είναι προφανές ότι στην συνέχεια θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής» τόνισε με νόημα.

«Η παράταξη βγαίνει πιο δυνατή»

Σε πολύ πιο ήπιους τόνους τοποθετήθηκε ο Νίκος Παππάς ο οποίος κατέγραψε ποσοστό γύρο στο 9%. Ωστόσο η αναφορά του πρώην υπουργού Επικρατείας στην ανάγκη «μετασχηματισμού» του κόμματος εξελήφθη από ορισμένους ως «κλείσιμο του ματιού» προς την πλευρά Κασσελάκη.

«Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη» δήλωσε.

naftemporiki.gr