Το θέμα της εξεταστικής και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί τη στιγμή που ακόμη υπάρχουν καταλήψεις τμημάτων από τους φοιτητές συζήτησε χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποφασίζοντας ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε μαθήματα και εξεταστική να έχουν ολοκληρωθεί έως την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη το τοπικό Ίδρυμα δεν έχει μέχρι στιγμής το πρόβλημα που υπάρχει σε άλλα Πανεπιστήμια, καθώς είναι καθυστερήσει την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους λόγω των καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που υπήρξαν στον θεσσαλικό χώρο.

Εξαιτίας λοιπόν των ζημιών, που είχαν σημειωθεί σε πολλά τμήματα του Ιδρύματος η νέα χρονιά πήγε πίσω και το εξάμηνο ολοκληρώνεται το αργότερο την 1η Μαρτίου σε πολλά από τα Τμήματα.

Αυτό σημαίνει ότι έως την συγκεκριμένη ημερομηνία θα πρέπει να ολοκληρωθούν μαθήματα και εξεταστική με το Πανεπιστήμιο, όπως τόνισε ο κ. Μπιλλίνης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Όπως επεσήμανε είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως θα ολοκληρωθεί το εξάμηνο. Σημειώνεται δε, ότι σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσουν και οι φοιτητές για τι μέλλει γενέσθαι με τις καταλήψεις.

Δημ. Παλαιοδημοπούλου (magnesianews.gr)