Ζεστάθηκαν οι μηχανές στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση από την Έφη Αχτσιόγλου πως αύριο θα γνωστοποιήσει δημόσια την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για νέα αρχηγός του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, την απόφασή του να είναι υποψήφιος φέρεται να έχει λάβει και ο Ευκλείδης Tσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εδώ και μέρες βρίσκεται σε επαφές με στελέχη εντός αλλά και εκτός της Τάσης του (Ομπρέλα) προκειμένου να ζυγίσει τα δεδομένα και να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τη συμμετοχή του στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει των ιδίων πληροφοριών, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να ανοίξει επισήμως τα χαρτιά του την Παρασκευή, σε εκδήλωση σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οριστική φέρεται να είναι και η απόφαση του Νίκου Παππά να συμμετάσχει στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ωστόσο θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του κατά πάσα πιθανότητα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Παρών στη μάχη θα είναι, βάσει άλλων πληροφοριών, και ο Παύλος Πολάκης.

Capital.gr