Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Δημήτρης Κουρέτας υποδέχτηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαίου στην Περιφέρεια τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση η οποία διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περιοχές που πλημμύρισαν από τον Daniel, για τα έργα τα οποία έγιναν μέχρι τώρα από την Περιφέρεια αλλά και για τον προγραμματισμό των έργων από κοινού με την κυβέρνηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας.

  

Σε δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε τα εξής: 

«Η Θεσσαλία έχει βαθιές πληγές δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο και αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη μιλήσει για το σχέδιο μας μέσω του οποίου με 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της αρωγής, της ενίσχυσης των αγροτών και της ανάταξης μιας σειράς υποδομών. Αυτή την ώρα είναι στην τελική φάση το σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Υδάτων. Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη όλα αυτά και σύντομα θα παρουσιαστεί και το σχέδιο για την διαχείριση των Υδάτων,έτσι ώστε με συνεργασία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια η Θεσσαλία να προχωρήσει  μπροστά με αισιοδοξία».

  

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Είχα την χαρά να με επισκεφτεί ο Υπουργός, του παρουσίασα όλη την κατάσταση, τι έχει γίνει μέχρι τώρα σε επίπεδο έργων αλλά και το πως είναι ο προγραμματισμός από κοινού με την κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα και πιστεύω πως αυτός ο προγραμματισμός θα υλοποιηθεί σύντομα». 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο υποψήφιος  ευρωβουλευτής Ανδρέας Ζαμπούκας καθώς και ο Πρόεδρος  της  ΔΕΕΠ  Λάρισας Ν.Δ ο κ. Ηλίας Σουφλιάς.