Το 16% της συνολικής έκτασης στην Λάρισα καταλαμβάνουν οι πεζόδρομοι της πόλης, οι οποίοι αποτελούν ένα ξεχωριστό σήμα κατατεθέν για την Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Από τα 2,5 χιλιάδες στρέμματα στην κεντρική περιοχή της πόλης τα 400 στρέμματα είναι πεζόδρομοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ντ. Διαμάντος, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και στα αποτελέσματα που έφεραν.

Όπως εξήγησε ο κ. Διαμάντος, ο σχεδιασμός προβλέπει την παραχώρηση σε ιδιώτη του συστήματος λειτουργίας με τις βυθιζόμενες μπάρες στους πεζόδρομους της Λάρισας για την επόμενη τριετία, καθώς και την μελέτη και οριοθέτηση με ειδική σήμανση των ζωνών που θα κινούνται όταν επιβάλλεται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στο δίκτυο των πεζοδρόμων.

Ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε ότι στις 25 Ιουλίου το σύστημα λειτουργίας με τις βυθιζόμενες μπάρες στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας κλείνει δύο χρόνια.

“Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα έγινε εφικτό να μπει μια τάξη στην τροφοδοσία της αγορά μειώνοντας κατά 69% την παράνομη είσοδο αυτοκινήτων στους πεζοδρόμους. Επίσης έγιναν συνολικά 124 ατυχήματα, κατά κύριο λόγο με ευθύνη των οδηγών, τα οποία είναι ένα αμελητέο ποσοστό που δεν ξεπερνά το τρία τοις χιλίοις (3/000)”, πρόσθεσε ο κ. Διαμάντος ανακοινώνοντας ότι θα τοποθετηθούν βυθιζόμενες μπάρες στην ανηφόρα που οδηγεί προς τον Άγιο Αχίλλειο στο ύψος του αλόγου, καθώς και στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Λάρισας.

ertnews.gr