Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας εργολάβος, ένας υπεργολάβος αλλά και ένας πρώην Προϊστάμενος Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου 2017 στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ.

Εκεί όπου ένας 46χρονος εργάτης και πατέρας δύο παιδιών, ενώ έσκαβε με το φτυάρι για τη "δημιουργία σκαμμάτων για την επισκευή και υπόγεια τοποθέτηση ηλεκτροβανών και την ηλεκτρολογική σύνδεση καινούργιων ηλεκτροβανών", χτυπήθηκε από ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Tο δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τρεις που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 17 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή. 

Μια δίκη που παρουσίαζε ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ο θάνατος του 46χρονου εργάτη αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, διάσταση που ανέτρεψε η ιατροδικαστική εξέταση, οι ιστολογικές εξετάσεις της οποίας επιβεβαίωσαν ότι ο 46χρονος χτυπήθηκε από ρεύμα, ενώ εργαζόταν.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα - Ελευθερία)