Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο και μετά θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου (ψύξη εγκεφάλου), προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, άγνωστο είναι πώς ο μικρός έπαθε ανακοπή. Θα πρέπει η υγεία του να βελτιωθεί, προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις στο Ωνάσειο, ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή.

Ήδη, πάντως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6χρονος μεταφέρθηκε αρχικά το απόγευμα της Τρίτης στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου και διασωληνώθηκε, και από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πάτρα. Ωστόσο, υπήρξε και μια μικρή περιπέτεια, καθώς το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χάλασε στη διαδρομή και χρειάστηκε να επιστρατευτεί άλλο.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ