Την Δευτέρα αναμένεται να δικαστεί ενώ διατάχθηκε η κράτησή του, 62χρονος πυρομανής συνταξιούχος γιατρός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα αντικείμενα, καθώς έβαλε φωτιά στο σπίτι του για ακόμα μια φορά, ενώ πριν ελάχιστες ημέρες είχε λάβει εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική στην οποία ήταν έγκλειστος.

Ο 62χρονος πυρομανής, ο οποίος νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική με εισαγγελική εντολή και φέρεται να έλαβε εξιτήριο την Τετάρτη, για άγνωστο λόγο, στις 2.45 τα ξημερώματα της Παρασκευής, έβαλε φωτιά στο σπίτι του. Οι γείτονες, αμέσως κάλεσαν την πυροσβεστική η οποία επενέβη άμεσα με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες, που κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, περιορίζοντας την φωτιά μόνο σε υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άγνωστη γυναίκα φέρεται να περνούσε από το σημείο όταν είχαν ήδη εξαπλωθεί οι φλόγες, και πήρε την πρωτοβουλία να χτυπήσει τα κουδούνια των γειτόνων του πυρομανή γιατρού για να απομακρύνουν τα οχήματά τους, τα οποία είχαν σταθμεύσει μπροστά στο φλεγόμενο σπίτι. Εκείνοι, κατάφεραν να τα απομακρύνουν έγκαιρα, ενώ μόνο σε ένα από αυτά, λόγω της θερμότητας, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

e-thessalia.gr