Περίπου 5.000 νέους φοιτητές περιμένει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και αν οι τελευταίοι εντεταλμένοι διδάσκοντες αναμένεται να έλθουν το Νοέμβριο. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Ιδρύματος, Χαράλαμπος Μπιλίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Επιπλέον τόνισε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν τα συνεργεία για να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του παραλιακού κτιρίου Παπαστράτος, καθώς το σύστημα θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου δεν λειτουργεί σωστά τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τα δύο κτίρια του Π.Θ. στην περιοχή των Παλαιών, ενώ έχει δοθεί και μία παράταξη έως τις 26 Ιουλίου για την κατάθεση των προσφορών των εταιρειών για το μεγάλο έργο αξιοποίησης των παλιών κτιρίων και του χώρου της Βαμβακουργίας. “Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των δύο κτιρίων στα Παλιά είναι το 2026 μετά και την τελευταία δανειοδότηση που πετύχαμε από την Ε.Κ.Τ. ενώ ελπίζουμε ότι γρήγορα θα προχωρήσει και το έργο της Βαμβακουργίας”, εξήγησε ο κ. Μπιλίνης.

Σε ότι αφορά τη φύλαξη των χώρων του Π.Θ. ανά τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα η σύμβαση με τον ανάδοχο λήγει στο τέλος του χρόνου και μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τη νέα περίοδο. Στο τέλος του 2023 λήγει και η εργολαβία της σίτισης και στο μεταξύ θα ολοκληρωθεί και ο νέος διαγωνισμός ενώ το θέμα της καθαριότητας είναι μόνιμα σε εκκρεμότητα. Και αυτό με τη λογική ότι οι συμβάσεις που υπογράφονται είναι δίμηνες και τρίμηνες καθώς υπάρχουν συνεχώς προσφυγές και αγωγές εκ μέρους των καθαριστριών/καθαριστών. “Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο διαγωνισμός του 2019 δεν έχει λήξει ακόμη καθώς η εκδίκαση των προσφυγών και των αγωγών για τον συγκεκριμένο δεν έχει τελεσιδικήσει”.

ertnews.gr