Δύο Ρομά, ηλικίας 33 και 37 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Κιλελέρ ως δράστες κλοπών σε αρδευτικές γεωτρήσεις αγροτών, αποξηλώνοντας καλώδια αλλά και μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ. 

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας "από τη συνεχιζόμενη έρευνα εξιχνιάστηκαν ακόμη 59 περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Σχετικά με την εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής καλωδίων και μεταλλικών τμημάτων πηνίου με χαλκό που αφαιρέθηκαν από αγροτεμάχιο σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, δράστες τυγχάνουν δύο ημεδαποί και άγνωστος συνεργός τους.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2023 έως 19-06-2023 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και σε αγροτικές περιοχές αυτής, οι δράστες, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης και χρησιμοποιώντας τα διαρρηκτικά εργαλεία και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα οποία είχαν κατασχεθεί, προέβησαν στην κλοπή συνολικά από 59 μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και 71 μέτρων καλωδίων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου 210.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας."

(*) φωτογραφία αρχείου