Στο ερώτημα εάν έχει δεχθεί πρόταση από κάποιο κόμμα για τις ευρωεκλογές απάντησε η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.

«Ποτέ, κανείς ούτε καν υπονόησε, και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα ''μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας''. Ποτέ!» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Αυτό το έχω ακούσει μόνο από τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Όποιος μιλάει μαζί μου, στα πέντε λεπτά έχει καταλάβει για ποιον λόγο γίνεται αυτό και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό» υπογράμμισε, επίσης.

«Το βλέμμα μου ήταν στραμμένο εξαρχής στο εξωτερικό, γιατί γνώριζα το τι θα αντιμετωπίσω εδώ. Είναι πολύ μεγάλη ντροπή για μένα να πρέπει να ξενιτευτώ, για να βρω δικαίωση για ένα έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα» συνέχισε η Μαρία Καρυστιανού, η οποία καταχειροκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Είμαι, όμως, ικανοποιημένη, στο σημείο που μπορώ να είμαι, ότι τα πράγματα αυτήν τη φορά θα πάνε όπως πρέπει. Έχουμε και την ελπίδα ότι μέσα από τον αγώνα που δίνουμε για να δικαιώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, είναι μία ευκαιρία να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, που μας έχουν επιβληθεί» τόνισε.

«Άρα, όταν μιλάνε οι πολιτικοί για μία παθογένεια στον σιδηρόδρομο, εγώ θα πω για μία γενικότερη παθογένεια που υπάρχει, στον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα» συμπλήρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023 και τόνισε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο απροκάλυπτα συγκαλύπτουν έναν συνάδελφό τους, αλλά το έκαναν».

Τι είπε για την προανακριτική επιτροπή

Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τους Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη, η Μαρία Καρυστιανού επισήμανε:

«Καταρχάς, έχω υπογράψει μία μήνυση και από τον Μάιο έχει κατατεθεί σε βάρος πολιτικών προσώπων από το 2017. Εμείς θέλουμε πως πρέπει να απολογηθούν οι άνθρωποι που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης για τον σιδηρόδρομο».

«Δεν έχει την ηθική υποχρέωση, την αξιοπρέπεια να το κάνει και να πάει στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Καραμανλής; Τοποθετήθηκε σε μία θέση ευθύνης, με την οποία οι παραλείψεις, η αδιαφορία και η διαφθορά του οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους. Στους πόσους, δηλαδή, θανάτους θα θεωρούσε πως θα έπρεπε να σταθεί μπροστά σε έναν δικαστή και να μιλήσει για τις πράξεις του;» πρόσθεσε.

vradini.gr