Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικού του καιρού σήμερα Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά τόπου και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα παροδικών βροχών σε περιοχές της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23-25, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή

Αλλαγή σκηνικού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται από την Κυριακή, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα κεντρικά και τα βόρεια από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 16 βαθμούς και στα νότια μέχρι 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα η οποία στην ανατολική Ελλάδα θα είναι αισθητή.

Τρίτη

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Τετάρτη

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά της Κρήτης τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια θα είναι τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ