Δραματική παραμένει η κατάσταση από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Τρίτη, στη Φυλή και η οποία επεκτάθηκε στην Πάρνηθα.

Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, με τη φωτιά να εξαπλώνεται ταχύτατα.

Μέσω μηνύματος από το 112, όσοι βρίσκονται στον οικισμό Αγίας Παρασκευής Μενιδίου και στην περιοχή Καποτά, κλήθηκαν να απομακρυνθούν.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Αστυνομικοί σπεύδουν από σπίτι σε σπίτι, καλώντας τους κατοίκους να φύγουν άμεσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τουλάχιστον ένα σπίτι έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Νωρίτερα, σε ενημέρωσή του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γ. Αρτοποιός ανέφερε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

naftemporiki.gr