«Βρέχει» στάχτη στην Αττική, στο μέτωπο γύρω από τη φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας. Ο καπνός είναι πυκνός και η ατμόσφαιρα αποπνικτική, καθώς οι φλόγες καίνε ήδη το πευκοδάσος.

Συνεχείς είναι οι ρίψεις νερού από ελικόπτερα της πυροσβεστικής, που «σηκώθηκαν» λίγο μετά τις 06:30, με το πρώτο φως της ημέρας. Το έργο τους δυσχεραίνουν αισθητά οι δυνατοί άνεμοι. Και σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας και όχι των δυνάμεων πυρόσβεσης.

H μία εστία της φωτιάς κινείται ανοδικά και στόχος είναι να ανακοπεί η πορεία της πριν φτάσει στον εθνικό δρυμό. Το άλλο μέτωπο κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον ‘Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή.

Ισχυρές δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκκένωση γηροκομείων

Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους 3 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Περίπου 150 άτομα θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία.

naftemporiki.gr