Ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέρη στα οποία η κακοκαιρία Daniel δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα και στα οποία θα πέσει το «βάρος» των διασώσεων σήμερα, αλλά και για την στάθμη του Πηνειού.

Όπως ανέφερε: «Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερο, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων».

Όσο για την στάθμη του Πηνειού και αν εξακολουθεί να ανεβαίνει, ο κ. Αγοραστός είπε: «Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

(*) φωτογραφία (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)