Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο κ.Μαρινάκης ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στο επίδομα αλληλεγγύης που ανακοίνωσε το πρωί στον Σκάι ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε τα χρήματα θα δοθούν σε 2,3 εκατ. δικαιούχους.

- Ακολούθως αναφέρθηκε στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν χθες για αθέμιτη κερδοφορία σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, ύψους 1.672.000 ευρώ, συνολικά. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, είπε.

- Μιλώντας στη συνέχεια για τη Θεσσαλία, ο κ.Μαρινάκης έκανε εκτενή αναφορά στην έρευνα για τη διαχείριση των υδάτων. Η ολλανδική εταιρεία που έχει αναλάβει την έρευνα ειδοποιεί ότι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός.

- Υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης όλων των αντιπλημμυρικών σχεδίων και υποδομών για να χτιστούν καλύτερα.

- Απαιτείται ισχυρότερη, καθετοποιημένη διαχείριση των υδάτων στη λεκάνη απορροής

- Απαιτείται νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης

- Η κακοκαιρία Ντάνιελ οδηγεί στην αναθεώρηση συνολικά της διαχείρισης του νερού, αφού στη Θεσσαλία υπάρχει και πρόβλημα λειψυδρίας.

Οι υποδομές θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν ικανότητα συγκράτησης, άντλησης υδάτων και άρδευσης, ταμιευτήρες και μικρότερα φράγματα.

Θα ακολουθήσει εκτενής παρουσίαση στο νέο και τον απερχόμενη περιφερειάρχη Θεσσαλίας και σε όλους τους αρμόδιους για την περιοχή. Το τελικό μάστερ πλαν θα παραδοθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

Πηγή: skai.gr