Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει "στους συναδέλφους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και θα λήξουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι συνάδελφοι θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι, όπως ορίζεται από το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων. Ωστόσο, η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι αχρείαστες, επιφέρουν κόστος για τις επιχειρήσεις και επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων.

Συνεπώς, για την προτεινόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Ευχαριστώντας τους πελάτες μας για την διαρκή εμπιστοσύνη και στήριξη, τους καλούμε και πάλι να εμπιστευθούν τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις λέγοντας όχι στο παραεμπόριο που αποτελεί την μεγάλη “πληγή” της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Οι συνάδελφοι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους από την πρώτη ημέρα, ελπίζοντας ότι παράλληλα θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα στις επιχειρήσεις τους."