Σε δημοψήφισμα του ελληνικού λαού για το αν συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το ζήτημα.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος διαφωνεί με την ομόφυλη γονεϊκότητα αλλά και τον πολιτικό γάμο γενικότερα. Συγκεκριμένα, η Εκκλησία διαφωνεί με την ομόφυλη γονεϊκότητα γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα και με τον ομόφυλο γάμο, όπως αναφέρει, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.

«Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος σε εγκύκλιό της.

Κρήτη: Κάθετα αντίθετη με το γάμο ομοφύλων η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κάνει λόγο για κατάλυση του φυσικού δεσμού της οικογένειας.

Όπως σχολιάζει, το εν λόγω νομοσχέδιο αναδεικνύει, «στο όνομα ενός μονομερούς και μειοψηφικού ''δικαιωματισμού'', καινοφανείς κοινωνικούς θεσμούς», τονίζοντας πως ο γάμος για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «ένα μυστήριο ιερό ως ένωση ψυχοσωματική μεταξύ άνδρα και γυναίκας». Σημειώνουν, ωστόσο, πως «η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», αλλά «ἡ Ἐκκλησία, ὅπως καί κάθε πολίτης, ἔχουν τό συνταγματικό δικαίωμα νά ἐκφράζουν ἐλεύθερα τή θέση τους».

liberal.gr