Κυριάρχησε, έχασε ευκαιρίες, ήταν ανώτερη αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, καθώς ηττήθηκε  με 1-0 από την Αντβέρπ εκτός έδρας.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Γκαρσία στο 11′ να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπουτέζ αλλά η Αντβέρπ άνοιξε το σκορ πέντε λεπτά αργότερα. Μετά την ασίστ του Φερμέιρεν, ο Γιάνσεν εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Χατζισαφί και άνοιξε το σκορ.

Στο 23′ η Ένωση έχασε και νέα ευκαιρία, με τον Λιβάι να μην βρίσκει στόχο μετά την σέντρα του Άμραμπατ ενώ στο 28′ ο Αλντερβάιλερντ πρόλαβε τον επιθετικό της ελληνικής ομάδας. Ο Λιβάι, μάλιστα, στο 36′ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Πόνσε να παίρνει την θέση του και να κάνει ντεμπούτο επιστροφής με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στο 44′ το σουτ του Πινέδα βρήκε στα σώματα, με τους Βέλγους να πηγαίνουν μπροστά με 1-0 στα αποδυτήρια αν και η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες.

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ μπήκε δυνατά αλλά στο 48’ ο Μπουτέζ απέκρουσε το σουτ του Χατζισαφί. Οι ισορροπίες άλλαξαν υπέρ της Ένωσης στο 51’ μετά την αποβολή του Μπατάιγ που άφησε την Αντβέρπ με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της και στο 55’ η κεφάλια του Πόνσε δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησε αλλά δεν είχε τις σωστές επιλογές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου. Στο 84’ από ένα λάθος στην άμυνα ο Κεϊτά παράλιγο να κάνει το 2-0, πλασάροντας άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Μουκουντί έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, με 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος και όλα να κρίνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

naftemporiki.gr