Το πολιτικό βαρόμετρο και το πώς αυτό έχει διαμορφωθεί μετά και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το ACTION 24 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της OPINION POLL μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με το ποιο θεωρούν το πιο σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα και πόσο ικανοποιημένοι είναι από το συνολικό έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα και πόσο για τα αντανακλαστικά που έδειξε για τις καταστροφές και για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων;

Πόσο επηρεάζουν τους πολίτες τα τελευταία γεγονότα στην απόφαση για το ποιον θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο τους απασχόλησε η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου και πόσο ικανοποιημένοι είναι από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη;

Σε ό,τι αφορά τέλος την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 8,7%, η Ελληνική Λύση 4,0%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και η Νίκη 4,6%.

Στην ερώτηση ποιο πρόβλημα θεωρούν πιο σοβαρό για τη χώρα σε ποσοστό 48,6% απάντησαν την ακρίβεια ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί με ποσοστό 42,5% η οικονομία.

Θεωρούν ότι αυτή την περίοδο η χώρα βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση; Το 61,9% απάντησε πως βαδίζει προς την λάθος ενώ το 31,2% προς την σωστή.

Σε ότι αφορά τις καταστροφές στον Έβρο και τη Θεσσαλία, σε ποσοστό 34% πιστεύουν πως ευθύνεται η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», το 65,1% απάντησε καθόλου και το 23,4% λίγο.

Σε ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το συνολικό έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα;» το 37,2% απάντησε καθόλου ενώ το 32,4% λίγο.

Σε ότι αφορά την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, το 38,4% απάντησε πως δεν τους απασχόλησε καθόλου, το 27,8% απάντησε πως τους απασχόλησε λίγο, το 22,3% απάντησε πως τους απασχόλησε αρκετά και μόλις το 9,3% απάντησε πως τους απασχόλησε πολύ.

Σε ερώτηση «είστε ικανοποιημένος με την εκλογή Κασσελάκη;» το 25% απάντησε θετικά, το 22,2% μάλλον ναι, το 19,4% μάλλον όχι, και το 22,2% απάντησε αρνητικά.

newsbeast.gr