Τέλος η ..εποχή των δεινοσαύρων στο άλσος του Παυσιλύπου καθώς ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (5/6) η λειτουργία του θεματικού πάρκου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης τα πελώρια ρομποτικά ομοιώματα των δεινοσαύρων που σχεδιάστηκαν από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και ο συνοδευτικός διάκοσμος που από τις 28 Απριλίου είχαν μετατρέψει το Παυσίλυπο σε… «Τζουράσικ Παρκ» φορτώθηκαν στα μεγάλα οχήματα της ιδιοκτήτριας εταιρείας και αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη για προσωρινή αποθήκευση και ακολούθως για τη Λεμεσό της Κύπρου, όπου θα παραμείνουν για 2 μήνες.

Έτσι έπεσε η αυλαία ενός εγχειρήματος που κατά γενική ομολογία στέφθηκε από επιτυχία καθώς αποτέλεσε για 40 περίπου μέρες πόλο έλξης για την περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως από μαθητές σχολείων από όλη τη χώρα που οργάνωσαν εκπαιδευτικές εκδρομές για να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο πάρκο των δεινοσαύρων. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα επίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι πάνω από 12.000 μαθητές επισκέφθηκαν το πάρκο ενώ τα λεωφορεία των οργανωμένων εκδρομών ξεπέρασαν τα 100.

Όπως είχε ειπωθεί και σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΒΕ από τους διοργανωτές του θεματικού πάρκου θα σταλούν επιστολές σε όλα τα σχολεία που επισκέφθηκαν το πάρκο, προκειμένου να λάβουν ανατροφοδότηση για το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την επίσκεψη, αν συνάντησαν κάποια προβλήματα ακόμα και για την εξυπηρέτησή τους στα καταστήματα της πόλης που επισκέφθηκαν, ενώ θα υπάρξει και προσωπική επαφή του μέλους του ΔΣ κ. Π. Παπαδάκου με τους διοργανωτές των επισκέψεων.

Τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις θα αξιοποιηθούν ενόψη της διοργάνωσης του επόμενου θεματικού πάρκου, το οποίο ήδη απασχολεί τη Διοίκηση του ΕΒΕ και μάλιστα πρόσφατα ο Πρόεδρος κ.Κων. Ζυγογιάννης με τον κ. Π.Παπαδάκο και τον υπεύθυνο της λειτουργίας του θεματικού πάρκου κ.Γ. Παραθύρα είχαν επισκεφθεί την Κατερίνη για να δούν από κοντά ένα ανάλογο θεματικό πάρκο που λειτουργούσε στην πόλη.

karditsaLive.Net