Η Ελλάδα περάτωσε με θετικό πρόσημο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Euro 2024, υποχρεώνοντας τη μεγάλη Γαλλία στην πρώτη βαθμολογική απώλεια στο Β΄ όμιλο, ύστερα από οκτώ αγώνες.

Ύστερα από ένα παιχνίδι με συγκινήσεις στην OPAP Arena, η Εθνική ομάδα και η φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, που ως απόψε μετρούσε 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, προκρίθηκε πρώτη από το 2ο προκριματικό γκρουπ, με δεύτερη την Ολλανδία και τρίτη την Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του φτάνοντας στους 13 βαθμούς, αφού πέτυχε τέσσερις νίκες απέναντι σε αντίπαλους στα μέτρα του (Ιρλανδία) ή κατώτερους (Γιβραλτάρ), δυσκόλεψε αφάνταστα τους Γάλλους και στους δύο αγώνες και πλήρωσε την κακή εκτός έδρας εμφάνιση με την Ολλανδία, στο Αϊντχόφεν.

Η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στη Γερμανία μέσω των πλέι οφ του Μαρτίου, με πρώτο αντίπαλο το Καζακστάν (21/3) στην OPAP Arena, σε μονό αγώνα.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, με τους «Μπλε» ωστόσο να καταθέτουν την ποιότητά τους στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γάλλοι το διάστημα αυτό είχαν δοκάρι με τον Γκριζμάν το 33΄ και άνοιξαν το σκορ με τον Κόλο Μουανί στο 42΄.

Στην επανέναρξη για το β΄ ημίχρονο η Ελλάδα ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές της, πίεσε κι έγινε απειλητική. Στο 56΄ από λάθος του Λούκα Ερναντέζ οι διεθνείς πάτησαν περιοχή και μετά από διαδοχικά σουτ η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, που με εν κινήσει αριστερό βολέ άφησε… όρθιο τον Σαμπά.

Πέντε λεπτά αργότερα (61΄) ο Γιαννούλης πραγματοποίησε επέλαση από αριστερά, πέρασε με «ποδιά» τον Κουντέ και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Φώτη Ιωαννίδη που με άμεση εκτέλεση έγραψε το 2-1 σε μια εκπληκτική ανατροπή, αναγκάζοντας τον Ντεσάν να ρίξει στο παιχνίδι Μπαπέ και Κομάν.

Οι Γάλλοι ισοφάρισαν στο 74΄ με «βολίδα» του Φοφανά, που σημείωσε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής. Στο 90΄ και σε προσπάθεια του Κομάν η μπάλα βρήκε στον Ζέκα και στη συνέχεια χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια, αλλά δεν πέρασε τη γραμμή.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κράτησε την ισοπαλία, καθώς απέκρουσε το σουτ του Μπαπέ τόσο όσο χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ.

naftemporiki.gr