"Η Ελασσόνα πρότυπο στοχευμένης Πράσινης Ανάπτυξης"

Στην Ελασσόνα βρέθηκε την Τετάρτη ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Θωμάς Παπαλιάγκας.

«Είναι γνωστοί οι δεσμοί μου με την περιοχή της Ελασσόνας.

Δεν είναι απλά ο τόπος καταγωγής μου, οι συγγενείς και οι φίλοι που βρίσκονται σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και ένα διαρκές πολιτικό στοίχημα για την Ανάπτυξή της που μένει ανεκπλήρωτο από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 . Τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής!

Κοντεύουν να περάσουν 30 χρόνια από τότε και ακόμα η Ελασσόνα αναζητά το βηματισμό της. Και όταν οι εποχές, τα δεδομένα και οι συνθήκες αλλάζουν πρέπει να αλλάξουν και οι στόχοι.

Ναι, θα μπορούσε η περιοχή να αποτελέσει ένα πρότυπο στοχευμένης “πράσινης ανάπτυξης», που θα συνδυάζει παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Χρειάζεται επιτέλους ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο , σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες, τους φορείς και την Αυτοδιοίκηση, με συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης» δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, βρέθηκε στο Δημαρχείο , όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες, στο Αστυνομικό Τμήμα , επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ Ελασσόνας και συνομίλησε με κατοίκους της πόλης.

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.