H νίκη ήταν μονόδρομος απόψε για την Ελλάδα, ώστε να κάνει βήμα πρόκρισης στο Euro 2024 και το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ έφτασε στο ζητούμενο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 2-1 την Ιρλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκανε το δύο στα δύο και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με 6 πόντους, πηγαίνοντας με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Παρίσι για το ματς με την Γαλλία το βράδυ της Δευτέρας.

H Eλλάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 5′ με τον Μαυροπάνο αλλά ο Μπουζουνού έδιωξε σε κόρνερ. Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έδιωξε στο 7′ το σουτ του Μπακασέτα και η υπεροχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος καρποφόρησε τελικά στο 15′. Από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα το σύνολο του Πογιέτ άνοιξε το σκορ. Οι Ιρλανδοί, όμως, απάντησαν άμεσα.

Στο 27′ ο Κόλινς ισοφάρισε το παιχνίδι μετά από κεφαλιά πάσα του Φέργκιουσον. Το σύνολο του Πογιέτ προσπάθησε να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ αλλά ήταν βιαστικό στη τελική προσπάθεια και το 1-1 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ιδανική εκκίνηση για την Ελλάδα. Στο 49′ ο κορυφαίος Μπακασέτας έκανε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Μασούρας με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-1.

Στη συνέχεια οι Ιρλανδοί πίεσαν και είχαν δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν. Ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος, όμως, είχε σπουδαίες επεμβάσεις στα σουτ του Κόλινς και κράτησε το ”τρίποντο” μέχρι τέλους για την ”γαλανόλευκη”, η οποία μια αγκαλιά πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

naftemporiki.gr