Μετά από 16 μήνες επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στο Νοσοκομείο Βόλου, οι περίπου 40 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του ΣτΕ που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας.

Μιλώντας στη «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας ανέφερε ότι από το σύνολο των περίπου 40 ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι τέσσερις είναι γιατροί και οι υπόλοιποι είναι διοικητικό προσωπικό και νοσηλευτές. «Είναι σίγουρα μια μικρή ενίσχυση, καθώς στην Χειρουργική Κλινική από τους 10 γιατρούς που έπρεπε να είχε, έχει τέσσερις και με τις επιστροφές πέντε. Αυτό θα βοηθήσει τις εφημερίες, αλλά και πάλι αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να υπάρξει γενναία ενίσχυση», δήλωσε.

Ο κ. Χαυτούρας συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στο γαστρεντερολογικό η διευθύντρια πήγε στην Κύπρο και ο επικουρικός προσπαθεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, ενώ λόγω του ότι είναι ένας, παρουσιάζεται αδυναμία να ολοκληρωθούν οι ιατρικές πράξεις για τους χειρουργούς. Ο γιατρός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όλες αυτές οι πρακτικές της κυβέρνησης, με την αναστολή εργασίας των υγειονομικών, αφήνουν ένα αρνητικό αποτύπωμα και πολλοί γιατροί αναγκάστηκαν να φύγουν μόνιμα, βλέποντας αυτή την κατάσταση».

e-thessalia.gr