Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα ανέφερε η Εισαγγελία Βόλου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για το περιστατικό μπούλινγκ (bullying) σε 7χρονο μαθητή, από μεγαλύτερο μαθητή του Δημοτικού σχολείου, ο οποίος φέρεται να του κατέβασε το παντελόνι και σχημάτισε μια τρίλιζα στα οπίσθιά του.
Μετά την μήνυση που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου οι γονείς, στην Αστυνομία έχουν κληθεί για καταθέσεις η διευθύντρια του σχολείου, ενώ θα κληθούν και οι γονείς του παιδιού ή των παιδιών δραστών για κατάθεση. Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα, στη συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και θα αποφασιστεί αν ασκηθεί δίωξη κατά των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, καθώς ο μαθητής ή οι μαθητές είναι ποινικά ανεύθυνοι.
Το περιστατικό έγινε σε σχολείο του Βόλου και πήρε Πανελλαδικές διαστάσεις, ενώ διερευνάται και από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την οποία ζητήθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
Προχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σύσκεψη παρουσία του Προϊσταμένου Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Πολύζου, της Διεύθυνσης του σχολείου, Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού όπου δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.
Αναφορικά με το περιστατικό υπενθυμίζεται πως ένας μαθητής του Δημοτικού σχολείου, μεγαλύτερος από το 7χρονο θύμα, του κατέβασε το παντελόνι και σχημάτισε μια τρίλιζα στα οπίσθιά του. Ακολούθως η μητέρα του 7χρονου μαθητή με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο παιδί της και ο πατέρας του μαθητή μίλησε σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για το θέμα περιγράφοντας το περιστατικό.

magnesianews.gr