Εξώδικο προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, προκειμένου να ενημερωθούν για την επιχωμάτωση του χώρου λίγες ημέρες, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Σωματείου, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος τόνισε ότι ” το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο κ. Αγοραστός να δώσει απαντήσεις σχετικά με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν και μίλησε για καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων.

Ακόμη, σημείωσε ότι “η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αποκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα, που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα”.

Από την πλευρά τους οι γονείς των θυμάτων και μέλη του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος Τεμπών, Παύλος Ασλανίδης και Χρήστος Κωνσταντινίδης, επεσήμαναν,” πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν το κατηγορητήριο αγγίζει πλέον και διευθύνοντες συμβούλους και στην περίπτωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έκαναν λόγω για αλλοίωση του χώρου και προσβολή νεκρών”.

Τα μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν το γραφείο του Εφέτη Ανακριτή προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των ερευνών και να ζητήσουν να κληθεί να δώσει απαντήσεις ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την επιχωμάτωση του χώρου.

Παράλληλα, κατέθεσαν και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που τοποθέτησαν οι οικογένειες των θυμάτων, το οποίο θα μελετηθεί από τον Εφέτη Ανακριτή, μαζί με τα άλλα τρία που έχουν εκδοθεί, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της διάταξης στο αίτημα του προσωρινά κρατούμενου επιθεωρητή του ΟΣΕ για αλλαγή των όρων προσωρινής κράτησης. Η αίτηση και η απόφαση είναι ενώπιον των ανακριτικών αρχών, που αναμένουν ορισμένα δικαιολογητικά από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του επιθεωρητή πριν την τελική απόφαση. Αν είναι απορριπτική , τότε ο επιθεωρητής μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός τριών εβδομάδων αναμένεται η ανακοίνωση του πορίσματος του Εφέτη Ανακριτή, από το οποίο δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία και να ασκηθούν νέες διώξεις.

ertnews.gr