Ποινή φυλάκισης 15 μηνών χωρίς αναστολή, αλλά με την έφεση να διατηρεί το ανασταλτικό αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 30χρονη, η οποία καταδικάστηκε ερήμην για την πράξη της απάτης σε βάρος 27χρονου Βολιώτη, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου.

Η 30χρονη, κάτοικος Θεσσαλονίκης, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021, σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ανάρτησε αγγελία με την οποία ισχυριζόταν πως πωλούσε ένα κινητό τηλέφωνο έναντι του χρηματικού ποσού των 780 ευρώ, συσκευή την οποία όμως στην πραγματικότητα δεν κατείχε.

Ο 27χρονος Βολιώτης, κάτοικος Αγριάς, ενδιαφέρθηκε για το προϊόν προς πώληση από την δράστιδα και επικοινώνησε μαζί της μέσω μηνυμάτων. Η 30χρονη, κατόπιν συνεννόησης, ζήτησε από τον Βολιώτη να της στείλει 390 ευρώ ως προκαταβολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού που του επέδειξε, ώστε να μπορέσει να του στείλει την συσκευή.

Ο 27χρονος, όπως συμφώνησε με την δράστιδα, της έστειλε μέσω τραπέζης την προκαταβολή την οποία του ζήτησε μία ημέρα μετά. Στις 9 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά, η 30χρονη έστειλε μέσω ταχυδρομείου στον νεαρό μία παλιά και μεταχειρισμένη συσκευασία παλαιότερου μοντέλου κινητού.

e-thessalia.gr